Liverpool

'Het is alsof je Kevin De Bruyne op rechtsback hebt'

25 februari 2020 09:37 Liverpool won gisteren voor de verandering weer eens. Dit keer moest West Ham United eraan geloven, al was het op het nippertje. Mede door de bloedvorm van Trent Alexander-Arnold kwam Liverpool als winnaar uit de bus.

De Engelse media zijn dan ook lovend over de jonge rechtsback. "In het beste team van Europa is de rechtsback uit West-Derby de spelmaker. Dat is bizar", aldus oud-voetballer Jamie Carragher tegenover Sky Sports. 

De Liverpool-legende kijkt iedere week weer zijn ogen uit. "Ik heb nog nooit een vleugelverdediger gezien die zó'n grote invloed op zijn elftal heeft. Alexander-Arnold dicteert het spel vanaf de backpositie. Het is alsof je Kevin De Bruyne op rechtsback hebt."

De statistieken van Alexander-Arnold zijn indrukwekkend. Dit seizoen heeft hij maar liefst 73 gecreëerd. Ter vergelijking; op de tweede plaats staat sterspeler Mohamed Salah met 44. 

Buitenaards

Ook Gary Neville, oud-speler van Manchester United, is onder de indruk. "Het verbijsterende is dat ze ook niet twee boomlange spitsen voorin hebben staan die alle voorzetten binnenkoppen. Ze hebben spelers als Sadio Mané, Mohamed Salah en Georginio Wijnaldum en die scoren kopgoals uit zijn voorzetten. Zó goed is Alexander-Arnold. Hij is van een buitenaards niveau."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android