Nieuws

Compilatie: waarom kon niemand Robben afstoppen

13 maart 2020 11:21 Vanaf de rechtervleugel naar binnen snijden en de bal met zijn linkerbeen in het netje krullen, Arjen Robben deed zijn hele carrière niet anders. Waarom was hij niet tegen te houden? "Je kunt hem geen 90 minuten afstoppen, dat is onmogelijk".

Aan het einde van vorig seizoen zette Robben een punt achter zijn rijke voetballoopbaan. De oud-international speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München en was overal succesvol. Zijn handelsmerk: naar binnenkomen en scoren.

'Hij doet altijd hetzelfde'

Dat wist ook Borussia Dortmund-speler Marcel Schmelzer. De linksback van BVB stond in de Bundeliga vaak tegenover Robben. Dat was niet makkelijk. "Ik probeer al jaren een patroon te vinden, hij doet namelijk altijd hetzelfde. Maar het blijft werken, omdat Robben het moment herkent waarop je zijn pad blokkeert. Op dat moment reageert hij direct. Dat maakt hem zo speciaal", zei Schmelzer vorig seizoen tegen de The New York Times.

Enige manier om hem te stoppen?

Het moet voor backs een hel zijn om tegen Robben te spelen. Ook Ricardo Rodriguez, die tegenwoordig bij PSV speelt, schrikt nog wel eens wakker van de man uit Bedum. Als speler van VfL Wolfsburg werd hij regelmatig dronken gespeeld door Robben.

"Hij is razendsnel, zeker met bal”, zei Rodriguez destijds over de Nederlander. ‘’Dat maakt hem moeilijk af te stoppen. Hij is belachelijk snel wanneer hij naar binnen kapt. De enige manier om hem te stoppen is door constant heel dicht op hem te staan. Als je dat niet doet, kan die je op ieder moment pijn doen."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android