Coronacrisis

Go Ahead Eagles vraagt uitkering aan voor spelers

16 maart 2020 08:18 Het zijn lastige tijden voor bedrijven, maar ook voor voetbalclubs. De trainingen en wedstrijden liggen voorlopig stil en niemand weet hoe lang dat kan gaan duren. Go Ahead Eagles komt daarom in actie.

De club heeft werkloosheidsuitkeringen aangevraagd voor de spelers. “Ons complex gaat sluiten, al is het prematuur om het nu al over consequenties te hebben', aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop tegenover De Stentor.

Lastige situatie

In Deventer zitten ze in een moeilijke situatie met veel vragen. “Wij gaan een beroep doen op de overheid. Denk alleen al aan onze buitenlandse jongens. Mogen die wettelijk gezien terug naar hun eigen land? Ze hebben drie weken geen training bij ons nu. Het zijn allemaal aspecten waarop we op korte termijn antwoord moeten zien te vinden.”

Wanneer het seizoen hervat kan worden weet niemand, maar dat is voor Go Ahead wel een belangrijk vraagstuk. “Als we over drie weken verder kunnen voetballen, is het einde nog haalbaar. Dan moeten we de competitie misschien wat inkorten en de play-offs wellicht wegstrepen. Vergeet ook niet dat op 1 juli ook alle arbeidscontracten aflopen.”

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android