Transfernieuws

'Ajax jaagt op groot talent van FC Barcelona'

25 maart 2020 11:17 Ajax is al bezig met versterkingen voor het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hebben Pedri, een groot talent van FC Barcelona, op het oog. De aanvallende middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis bij Las Palmas.

Dat meldt Diario Sport. Volgens de Spaanse sportkrant krijgt Pedri eerst de kans bij Barça op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Trainer Quique Setién moet dan beslissen of de 17-jarige Spanjaard de kans krijgt bij de Catalanen of dat een verhuur beter is. Ajax zou bij een eventuele huuroptie de beste kandidaat zijn. 

Sterke ontwikkeling

Barça nam Pedri vorig jaar voor vijf miljoen euro over van Las Palmas en besloot om hem nog een jaar te verhuren aan die club. Bij Las Palmas, dat speelt in de Segunda División, is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal. In 26 wedstrijden was hij dit jaar goed voor drie doelpunten en vier assists. 

Ajax heeft op dit moment de beste papieren om Pedri komend seizoen te kunnen gaan huren. Ook zijn er meerdere clubs die onder de indruk zijn geraakt van het 17-jarige talent. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android