Coronavirus

'Atalanta-Valencia oorzaak van coronavirus in Bergamo'

25 maart 2020 13:14 De provincie Bergamo in Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. Van de 63.927 besmettingen in heel Italië, komen er 6471 alleen al uit Bergamo. Burgemeester Giorgio Gori van de hoofdstad (Bergamo), is ervan overtuigd dat bij het Champions League-duel tussen Atalanta en Valencia alle supporters besmet zijn geraakt.

Dat meldt Eldesmarque. Gori beweert dat de wedstrijd een van de grootste oorzaken is geweest, waarom Bergamo nu zo heftig is getroffen door het coronavirus. Tijdens het Champions League-duel waren er ruim 40.000 supporters aanwezig in het San Siro stadion. 

De return in Valencia werd uiteindelijk gespeeld zonder publiek. Burgemeester Gori stelt dat de de supporters allemaal al besmet waren met het virus toen ze de heenwedstrijd gingen bezoeken. "Op dat moment wisten we niet wat er aan de hand was. Niemand wist dat het virus al onder ons circuleerde. Maar er waren die avond veertigduizend fans in het San Siro-stadion. Velen keken in Bergamo groepen naar de wedstrijd en er was veel contact. Het virus werd snel van de een op de ander overgedragen.", aldus Gori. 

 

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android