Jetro Willems
Coronacrisis

Jetro Willems: 'Uitstel EK lichtpuntje voor mij'

26 maart 2020 08:00 De coronacrisis houdt de hele wereld in z'n greep. Het voetbal ligt stil, in afwachting van wat komen gaat. Zo ook voor Jetro Willems (25), die thuis herstelt van een zware knieblessure. De linkspoot kijkt hoopvol vooruit: "Mooi om ook volgend seizoen in Engeland te spelen."

"Tot aan de laatste toespraak van Mark Rutte was ik in Amsterdam aan het revalideren van mijn blessure. Dat staat nu een beetje stil, omdat ik niet naar buiten kan. Dat is vervelend, want ik lag op schema. De knie reageerde goed op de behandelingen. Maar natuurlijk kan ik thuis wel wat oefeningen doen. Zo'n drie, vier uur per dag probeer ik bezig te zijn, om de knie in beweging te houden. Hoe ik de rest van de tijd doorkom? Zoals iedereen nu denk ik, haha. Tv-kijken, Netflixen en lekker samenzijn met het gezin."

"Er verscheen laatst een bericht in de media. Mijn blessure zou zogenaamd erger zijn dan gedacht. Ik zou mijn voorste en achterste kruisband afgescheurd hebben. Wat een onzin! Ik weet niet waar dat vandaan komt. Misschien dat sommigen in deze tijden zelf nieuws gaan verzinnen?"

"Ik was daar teleurgesteld over. Het was al zwaar genoeg dat ik zo'n blessure had opgelopen en een langdurig herstel voor me had. En dan komt zo'n onzinbericht eroverheen. Uit zogenaamde 'betrouwbare bronnen'. Ja, zouden zij het echt beter weten dan ik? Wie is er betrouwbaarder? Zij of ik? Dit gaat echt geen jaar duren."

"Ik heb het ontstaan van de blessure niet teruggezien. Ik heb daar geen behoefte aan. Ik geloof graag dat het een eng moment is. Maar het is gebeurd en ik wil nu lekker vooruit kijken. Het EK? Voor mij is het uitstel een lichtpuntje. Toen de geruchten gingen dacht ik al: 'dat zou mooi zijn voor mij'."

"Ik had, net als Memphis, kunnen proberen het EK te halen, als het komende zomer was doorgegaan. Dat was mogelijk geweest ja. Maar mijn situatie was wel totaal anders. Memphis was al een bepalende, belangrijke schakel in het Nederlands elftal. Ik had onder bondscoach Ronald Koeman nog niet één keer bij de selectie gezeten. Dat is natuurlijk wel een groot verschil. Waarvoor precies had ik me dan moeten haasten?"

Frankfurt

"Dat ik nu een jaar langer heb om me bij de EK-selectie te knokken, zie ik als wat positiefs in deze rare situatie. Ik weet ook niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Ik heb daar nog niet met Eintracht Frankfurt (de club die hem verhuurt aan Newcastle United, red.) over gesproken."

"Ja, ik heb het nieuws over de besmette spelers van Frankfurt gelezen. Ik weet echt niet wie het zijn. Of ik zelf getest ben? Nee, dat niet. Ik heb ook geen klachten, moet ik eerlijk zeggen."

"Ik zou het mooi vinden om ook volgend seizoen in Engeland te spelen. Die competitie past bij me, vind ik. Maar ik ben daar nog niet echt mee bezig. Eerst maar eens helemaal fit worden."

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android