Video

Braziliaanse ster Marta spreekt volk emotioneel toe na verlies

24 juni 2019 19:12 Marta sprak zondagavond direct na de uitschakeling tegen Frankrijk het Braziliaanse volk toe. De zesvoudig wereldvoetbalster van het jaar deed een emotionele oproep aan alle Braziliaanse dames die kijken.

De 33-jarige Marta merkte dat het Braziliaanse vrouwenvoetbal in verval is geraakt. "We moeten meer waardering krijgen. Nu we verliezen, raken we de steun kwijt. Het punt is: soms moet je tranen vergieten aan het begin, om aan het eind te kunnen lachen. Je moet meer geven, meer trainen en de dingen beter uitvoeren. Dan ben je klaar om een hele wedstrijd te spelen. Dat is wat ik vraag van de meiden." 

Ze deed een directe oproep aan alle Braziliaanse dames die kijken: "Er zal niet altijd een Formiga, Marta, of Cristiane bij zitten. Het vrouwenvoetbal is van jullie afhankelijk om te overleven. Onthou dat en breng wat meer waardering op." 

Brazilië verloor na verlenging in de achtste finale met 2-1 van gastland Frankrijk. Nederland speelt dinsdagavond tegen Japan om een plek in de kwartfinale.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android