Ontgoocheling bij Feyenoorder Haps
AZ, Feyenoord en PSV

Europa League: wisselend succes voor Nederlandse clubs

07 november 2019 17:45 De drie Nederlandse clubs in de Europa League hadden wisselend succes vanavond. Feyenoord kwam tegen Young Boys niet verder dan 1-1. Eerder op de avond verloor PSV van LASK, met maar liefst 4-1. AZ deed het wel goed en won met 0-5 bij Astana.

Werkt de stream niet? Probeer dan RTL XL of Videoland (web).

Feyenoord

Feyenoord kwam in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong. Steven Berghuis benutte een strafschop. Na de pauze werd het 1-1. Daarna kregen beide ploegen nog goede kansen om te scoren. 

Blamage PSV

PSV blameerde zich tegen LASK. De Eindhovenaren begonnen nog goed, al na vier minuten leidde de ploeg van Van Bommel dankzij een benutte strafschop van Schwaab. Die voorsprong hield PSV tot tien minuten na rust vast. Toen ging het mis. Tien minuten later stond het 3-1 voor de Oostenrijkse ploeg. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-1. 

#vanbommelout 

Op sociale media spreken veel fans van PSV hun onvrede uit over het optreden van hun ploeg. De hashtag vanbommelout is trending op Twitter. Ook is de trainer door een grappenmaker op Marktplaats gezet. 

Monsterzege AZ

AZ heeft goede zaken gedaan. Door een 0-5 overwinning staat de ploeg van Arne Slot nu op 8 punten uit vier wedstrijden. De goals bij AZ werden gemaakt door Boadu (2x), Midtsjo, Idrissi en Hatzidiakos. De Alkmaarse club staat nu 2 punten achter op koploper Manchester United. Maar de Alkmaarders staan wel 4 punten voor op Partizan Belgrado. Astana is nu uitgeschakeld.

VTBL/RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android