Bijzonder

Rodrygo doet 'Van Nistelrooy-tje' en mist El Clásico na krankzinnige rode kaart

24 februari 2020 11:55 Real Madrid kan volgende week zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona geen beroep doen op Rodrygo. De Braziliaanse aanvaller werd zondag tijdens een wedstrijd met het tweede elftal uit het veld gestuurd en moet een schorsing uitzitten.

Rodrygo had al een gele kaart toen hij tijdens het duel met San Sebastian de los Reyes (2-0) de tweede treffer van zijn ploeg maakte. Hij vierde zijn doelpunt door de doelman van de tegenstander te provoceren en moest met een tweede gele kaart van het veld.

Rodrygo scoorde dit seizoen al zeven keer voor het eerste elftal van Real Madrid. Trainer Zinédine Zidane had de Braziliaan wellicht nodig tegen Barcelona omdat Eden Hazard voorlopig weer is uitgeschakeld met een enkelblessure.

Van Nistelrooy

Oud-international Ruud van Nistelrooy deed in 2005 in de wedstrijd tegen Andorra bijna hetzelfde. De spits werd continu geprovoceerd door zijn directe tegenstanders en haalde na zijn tweede doelpunt zijn gram door voor de neus van een verdediger te gaan juichen.

VTBL/ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android